De afgelopen jaren groeide de aandacht voor de noden van cognitief sterk functionerende leerlingen. Deze basisvorming focust zich op volgende vragen:
- Over welke leerlingen spreken we?
- Welke misvattingen leven er over (hoog)begaafde leerlingen (en hun ouders)?
- Welke onderwijsaanpassingen bestaan er voor (hoog)begaafde leerlingen?
- Welk materiaal bestaat er om deze leerlingen uit te dagen?
WAT LEER JE?
In de voormiddag bespreekt de docent vanuit zowel een persoonlijk als professioneel perspectief bovenstaande vragen en het belang van onderwijsaanpassingen voor CSF leerlingen in het basisonderwijs.
In de namiddag gaan we praktisch aan de slag. We kijken met een “CSF bril” naar de huidige methodes en het zorgbeleid van jouw school. Wat doen we al goed? Wat zijn mogelijke werkpunten en eerste stappen?
IETS VOOR JOU?
- voor startende leerkrachten, (zorg)leerkrachten, zorgcoördinatoren, beleidsondersteuners en leerondersteuners uit het basisonderwijs
- geen voorkennis vereist
PRAKTISCHE INFORMATIE
- de vorming gaat door vanaf 6 deelnemers
- de kostprijs is inclusief een broodjeslunch, koffie/thee en water
Lesgever Marjan Halsberghe is van opleiding Leerkracht lager onderwijs en Master in de opleidings- en onderwijswetenschappen. Zij is sinds 2012 actief bij AP Hogeschool als onderzoeker en projectmedewerker bij het kenniscentrum Mens en Maatschappij. Marjan is tevens mama van een uitzonderlijk hoogbegaafde zoon.
Heb je interesse, maar past de datum niet? Liever een vorming op maat van jouw organisatie? Neem contact op met marjan.halsberghe@ap.be.