Veiligheidsinstituut

Bijscholing: Respect op het werk

23-10-2024
Campus Lange Nieuwstraat - Lange Nieuwstraat 101 - 2000 Antwerpen

Iets voor jou?

Welk label we er ook op kleven, grensoverschrijdend gedrag bestaat uit meer dan zware pesterijen, geweld of oneerbare voorstellen. Maar die grens, waar ligt die precies? En wie bepaalt die? Over discriminatie gesproken, mogen we nu eigenlijk nog complimenten geven of moeten we in grote boog rond elk verschil lopen?

En wat doe je als je mails systematisch onbeantwoord blijven of de anderen steevast een blik van verstandhouding wisselen als jij het woord neemt?

 

Ben jij iemand die zich wil verdiepen in deze materie, sta je ervoor open om van gedachten te wisselen met andere welzijnsprofessionals? Wil je weten hoe je hiermee aan de slag kan gaan binnen je eigen organisatie? Het maakt niet uit of je preventieadviseur, PAPS of HR-verantwoordelijke bent: dit de geschikte opleiding voor jou.

 

Wat leer je?

In deze praktijkopleiding ontdek je:

  • hoe de welzijnswetgever en de rechtspraak omgaan met grensoverschrijdend gedrag en discriminatie.
  • welke factoren aan de basis liggen van een grensoverschrijdend klimaat op het werk.
  • tools waarmee je negatief gedrag veilig en zonder vuurwerk bespreekbaar kan maken binnen je organisatie. We gaan aan de slag met oefeningen uit de praktijk.
  • hoe je zwijgende omstaanders kan activeren.

 

Praktische informatie

  • De opleiding gaat door vanaf 4 inschrijvingen. We beperken de groep tot maximaal 20 deelnemers.
  • De prijs van deze studiedag is inclusief lunch, dranken, attest van deelname, studiemateriaal én enthousiaste lesgever.
  • Deze opleiding komt in aanmerking als verplichte bijscholing voor de preventieadviseur.
  • Raadpleeg hier onze annulerings- en betalingsvoorwaarden.
  • Docent van deze opleiding is Annick Alders, juriste en oplossingsgericht adviseur bij Cautius, gespecialiseerd in de psychosociale aspecten van arbeidsveiligheid. Haar passie voor welzijn op het werk uit zich in adviesverlening op juridisch vlak, maar ook door samenwerking met de bedrijfsleiding. Na bijna 20 jaar in de zakenadvocatuur begrijpt Annick bij uitstek het moeilijke evenwicht tussen economie en psychosociaal welbevinden. Bovenal weet zij dat zowel werkgevers als werknemers concrete tools en oplossingen willen, in plaats van problemen en beperkingen. Annick publiceert geregeld over de materie bij Kluwer én is een gewaarde docente bij het Veiligheidsinstituut binnen de opleiding 'Psychosociale risico's duurzaam aanpakken' 

Datum en tijd

woensdag 23 oktober 2024
09:30 ⇾ 17:00

Einde inschrijvingen: dinsdag 22 oktober 2024 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: woensdag 25 september 2024 (23:59)

Docenten

Annick Alders

Annick Alders

Annick Alders is juriste en oplossingsgericht adviseur bij Cautius. Ze is gespecialiseerd in de psychosociale aspecten van arbeidsveiligheid. Haar pas...

Meer

Prijs

Deelnemer: 345,00 EUR

Personeelslid AP Hogeschool: 293,25 EUR

Organisator

Veiligheidsinstituut Veiligheidsinstituut

Veiligheidsinstituut Veiligheidsinstituut

veiligheidsinstituut@ap.be

Contactpersoon

Heidi Nevelsteen

Heidi Nevelsteen

+32 479 79 23 06

heidi.nevelsteen@ap.be