Veiligheidsinstituut

Bijscholing: Gedragsverandering voor meer welzijn op het werk

17-10-2024
Campus Lange Nieuwstraat - Lange Nieuwstraat 101 - 2000 Antwerpen

Iets voor jou?

Vaak moeten we het antwoord schuldig blijven op de vraag ‘Waarom doe je dat zo?’. We weten vaak niet waarom we de dingen doen zoals we ze al jaar en dag doen. Dat heeft te maken met ‘gewoonte’, met ‘het zo in de vingers hebben’ dat je er niet meer over nadenkt. Maar of het efficiënt is? En effectief? Toch is dat vaak de oorzaak van de weerstand waar we tegenaan lopen als we iets willen veranderen. Als ouder, als leidinggevende, … en dus ook als preventieadviseur.

 

Ons gedrag veranderen blijkt niet zo eenvoudig, laat staan het gedrag van een ganse organisatie (maw de cultuur van de organisatie). Begrijpen waarom we doen wat we doen, vormt een nuttig uitgangspunt om daadwerkelijk tot gedragsverandering te komen. Want één ding is zeker, het ligt niet aan een gebrek aan karakter.

 

Deze opleiding staat open voor iedereen die inzicht wil verwerven in gedrag (waarom doen we wat we doen), om zo de juiste stappen te zetten om effectief gedragsverandering (onbewust veilig werken, …) te bewerkstelligen. Deze opleiding komt in aanmerking als verplichte bijscholing voor preventieadviseurs.

 

Wat leer je?

Deze opleiding geeft je inzicht in menselijk en organisatorisch gedrag. Dit inzicht reiken we je aan via de basisinzichten uit het solutionfocused werken. We zoeken successen in samenwerking en troeven binnen de organisatie. Hoe maak je progressie op korte termijn?

 

Voor wie wil, voorzien we naderhand (digitaal) een individueel coaching moment van ongeveer 1u. Waarmee ging je aan de slag? Wat liep goed, wat kon beter? Annick geeft op basis van jouw persoonlijke input advies om het volgende keer nog efficiënter te doen.

 

Praktische informatie

  • De opleiding gaat door vanaf 4 inschrijvingen. We beperken de groep tot maximaal 20 deelnemers.
  • De prijs van deze studiedag is inclusief lunch, dranken, attest van deelname, studiemateriaal én enthousiaste lesgever.
  • Docent van deze opleiding is Annick Alders, juriste en oplossingsgericht adviseur bij Cautius, gespecialiseerd in de psychosociale aspecten van arbeidsveiligheid. Haar passie voor welzijn op het werk uit zich in adviesverlening op juridisch vlak, maar ook door samenwerking met de bedrijfsleiding. Na bijna 20 jaar in de zakenadvocatuur begrijpt Annick bij uitstek het moeilijke evenwicht tussen economie en psychosociaal welbevinden. Bovenal weet zij dat zowel werkgevers als werknemers concrete tools en oplossingen willen, in plaats van problemen en beperkingen. Annick publiceert geregeld over de materie bij Kluwer én is een gewaarde docente bij het Veiligheidsinstituut binnen de opleiding 'Psychosociale risico's duurzaam aanpakken'.
  • Deze opleiding komt in aanmerking als verplichte bijscholing voor preventieadviseurs.
  • Raadpleeg hier onze annulerings- en betalingsvoorwaarden.

 

Datum en tijd

donderdag 17 oktober 2024
09:30 ⇾ 17:00

Einde inschrijvingen: woensdag 16 oktober 2024 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: dinsdag 19 september 2023 (23:59)

Docenten

Annick Alders

Annick Alders

Annick Alders is juriste en oplossingsgericht adviseur bij Cautius. Ze is gespecialiseerd in de psychosociale aspecten van arbeidsveiligheid. Haar pas...

Meer

Prijs

Deelnemer: 345,00 EUR

Personeelslid AP Hogeschool: 293,25 EUR

Organisator

Veiligheidsinstituut Veiligheidsinstituut

Veiligheidsinstituut Veiligheidsinstituut

veiligheidsinstituut@ap.be

Contactpersoon

Heidi Nevelsteen

Heidi Nevelsteen

+32 479 79 23 06

heidi.nevelsteen@ap.be